"Rezeki tidak semestinya berbentuk WANG RINGGIT, tapi juga KETENANGAN & KEBAHAGIAAN YANG BERKEKALAN"

Sunday, 18 March 2012

Erti Sebuah Pertemuan

1 tahun setengah selepas tamat pengajian. klu tak silap aku, hari ketiga dlm bulan Ramadhan. Aku, mamaku dan adikku ke petrol pam berdekatan rumah kami utk mengajar adikku cara mengeluarkan duit dr ATM. Masa aku trgh beratur tggu turn, aku nmpk la sorg mamat ny menuju ke ATM tempat aku & adikku beratur. Hati aku berkata-kat "macam kenal la dia ny". Bila aku confirm y aku mmg pnh knl dia, aku pon senyum la kat dia.

Setelah selesai mengajar adikku, aku pon minta diri la. Sampai je kat tmpt mama aku parking kereta, dia pggil...
Dia minta no.telefon aku. Nampak tgn dia terketar2 mse taip...hehehe..Da dpt no, bru tanye. "Mak x kisah ke tue?" mmg klaka.......hahaha..

Disini la bermula segalanya........................

Alhamdulillah, 7 bulan bercinta..dia decide nak bertunang.... Aku punya la happy, Allah je yang tahu. Kitorg bertunang 9 bulan je, then NIKAH...

Hari ini, aku selamat bergelar Puan Puteri Nur Atiqah isteri kepada Mohd Nasir.

Imbasan Memori

Siapa sangka, diterima untuk menjalani Latihan Industri di Perodua Rawang bakal menjadi titik permulaan dalam hidup aku. Disinilah aku berkenalan dgn suamiku iaitu Mohd Nasir Bin Yusak. Pada mulanya aku teramat amat2 lah anti kat guys in Perodua ny. Sbb kat taman rumah aku penuh budak perodua. Ade jerr crite x sdp psl guys2 Perodua yg aku dgr. So aku pown set la dlm mind, "Practical Only, No Perodua's Guy".

Tp, 2 minggu before tamat LI masa aku baru nak kuar dr store tue. ada la sorg mamat ny approached aku. Cara dia approached aku sgt men'nervous'kan. Camni la caranye:

Dia datang depan aku, then bg 1 keping kertas kecil yang sgt2 amat la buruk nye kat aku. Then dia terus lesap. Aku pon selit la kertas tue kat dalam report harian LI aku. (silap2 ade lg dlm report tue.hehe). Balik dari surau, aku pon tgk la kertas buruk tue. Rupe2nye no.telefon.

2 hari aku KIV no.tue, tp ntah cmne ntah terdetik plak hati ny nk msj. Tp msj camtu je...Still jual mahal lg taw.hahaha...2 minggu berlalu, aku pon abis LI aku. Disebabkan msj2 cmtu je, aku pon xdela sibuk nk info dia aku nk blah da. Aku blah cmtu je...

Lepas LI, dia ade cll aku mase aku kat umah sewa...Tp aku sound dye, aku ckp aku tgh exam. Bz sgt...Dgn nada serba salah dia minta maaf dan end call..tuut..tuut..tuut.. Itulah kali terakhir dia cll aku..